TV2 nyhederne ved
hvad der er positivt

Igen og igen røber TV2 Nyhederne sig som talerør for taberne ved den seneste danske EU-folkeafstemning om euroen.

I nyhederne kl.19 i aften kunne man høre "vor mand i Brússel" sige ord om svenskernes bragende nej til euroen. Svenning Dalgaard er dygtig - af og til for dygtig.

Han blev spurgt om Estlands afstemning i går om landets deltagelse i EU. Esterne sagde ja. Det kaldte han "dagens positive nyhed", som var blevet overskygget af Sveriges nej til EU-møntunionen.

Der er end ikke den mindste stræben på at fremstille EU-spørgsmål med agtelse for deltheden hos de danskere, TV2 sender for. EU-jasigeri er det positive. Det er en krænkelse af de flertal af svenskere og danskere, som har sagt nej til euroen ved folkeafstemninger, og som har deres soleklare ret til at se sejrene som positive.

Svenning Dalgaard var ude i samme sære ærinde, da han på selve svenskernes afstemningsdag blot kunne sige, at det svenske nej ville glæde "det yderste højre i Europa".

Det er et uanstændigt ordvalg. Det er i alle EU-lande folk i alle politiske lejre, der på forskellig vis gør indsigelse mod den europæiske union og møntunionen. I Sverige er det ifølge svensk fjernsyns undersøgelse på valgdagen mindst halvdelen af socialdemokraterne, som har sagt nej.

© Poul Erik Søe 15. september 2003

Gengivelse af artikler i enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside