Robot-båt

Hvis danskerne stemmer nej til den nye EU-forfatning, betyder det formentlig et farvel til EU, vurderer statsminister Anders Fogh Rasmussen. Det er Pia Kjærsgaard, der har fået ham til ham at sige det. Han afslører sig som robot.

Han er allerede i gang med selve striden om ja og nej - selvom ingen på jorden ved, hvad det er, vi skal stemme om. Forfatningen er ganske enkelt ikke færdig. Forhandlingerne indledes om to uger.

Statsministeren deltager i de forhandlinger på hele Danmarks vegne. Han har nu på forhånd bragt sig uden indflydelse. Han tager til forhandlingerne på alle danskeres vegne. Og det er er jo alt sammen latterligt, hvis han på forhånd siger ja til hvad som helst.

Der må da være udgave af en EU-grundlov, som end ikke Venstre og Fogh Rasmussen vil være med til. Men med sine ord har Fogh Rasmussen lagt sig fast på, at der skal stemmes ja - uanset hvad forfatningen kommer til at gå ud.

Man ser klart, at det alligevel ikke var så mærkeligt med det møde mellem de tre store EU-lande i ugeskiftet. Jeg undrede mig da meget over, at Fogh Rasmussen ikke var med. Efter formandskabet i EU troede jeg fuldt og helt på, at Fogh Rasmussen hørte til de store, ja, var den største. Jeg har jo selv set hans film.

Men han er bare robot. Han vil stemme ja til hvad som helst, der bliver vedtaget af de store - og hvis hans folk ikke vil være med, så har han allerede meldt os ud på forhånd. Hvor er det dog et klogt standpunkt lige før forhandlingerne om Danmarks fremtid som selvstændig stat.

© Poul Erik Søe 23. september 2003

Gengivelse af artikler i enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside