Udenrigsministeren
stadig i vrøvle-chok

Den konservative udenrigsminister Per Stig Møller er stadig i chok efter sit påtvungne løftebrud mod det danske folk. Han var den, der igen og igen og igen hævdede, at dansk holdning til Irak-krigen ville være forankret i FN. Han var den, der blev sparket ned i maskinrummet af statsministeren, sejlede afsted på må og få og sprængte anker-kæden.

Siden har Per Stig Møller, også før den uhyggelige film-afsløring af statsminister Fogh Rasmussens magt-brunst, tumlet gennembanket rundt i skovtykningen som en ungbuk, der er kommet for tæt på hjord-føreren.

Senest vil udenrigsministeren ifølge Berlingske Tidende tage til Tyskland for sammen med den tyske udenrigsminister Joschka Fischer at »genskabe den dansk-tyske alliance« efter den danske deltagelse i Irak-krigen og fjernsyns-filmen om Foghs magtbrynde og Per Stig Møllers skolegårds-sladder.

Det er sært med det møde, fordi både statsministeren og udenrigsministeren har sagt, at den sag er ordnet med tyskerne. Sagen er lukket, har statsministeren sagt.

Det er den altså ikke. Statsministerens barnlige lyst til magt-udstilling og udenrigsministerens chok-vrøvl er stadig en skandale i Europa. Danmarks Radios tekst-tv har kunnet meddele, at den franske præsident Chirac - med stærk indsigelse mod Fogh også fra den tyske kansler Schrøder - for få dage siden har kaldt Fogh Rasmussen for "cretin", fransk for idiot. Vil man vide mere om kretinere, så læs H C Andersens eventyr "Isjomfruen" om de syge i Wallis, den franske del af Schweiz. *)

Hvad er det så Per Stig Møller siger? Han, der engang var så tænksom uden for regeringen, og som indledte så vist og varsomt som minister, men nu er et stykke let vildt, som da Mogens Glistrup nyvalgt jagede Per Stigs far, daværende finansminister Poul Møller, skræmt rundt i manegen.

Per Stig Møller siger som grund til sit møde med den tyske fagfælle: "»Det har før gavnet os, at vi var tæt på Tyskland - vi fik f.eks. de danske forbehold på grund af et godt forhold til Tyskland. Det er vigtigt at få genskabt den dansk-tyske alliance. Det er mig, der har taget initiativet - og jeg har ikke spurgt Anders Fogh Rasmussen (V) om lov.«

Det er ganske enkelt løgn, et spil på håbet om, at danskerne glemmer deres egen historie. De fire danske EU-forbehold var aldeles ikke noget, Danmark fik. Forbehold tager man. Og det gjorde Danmark med mere end særdeles god ret. Da danskerne havde sagt nej til Maastricht-traktaten i 1992, var traktaten faldet - ikke bare i Danmark, men i hele EU. Sådan er EUs regler ganske enkelt.

De fire danske forbehold er hverken vælgernes eller tyskernes opfindelse. De blev lavet af Socialistisk Folkeparti før folkeafstemningen i 1992, men blev grebet af Venstres Uffe Ellemann Jensen og gjort til "nationalt kompromis" - den største fodnote i Danmarks-historien.

Hvis ikke danskerne havde godtaget den løsning eller en anden, så havde EU måttet lave en ny traktat. Det var ikke danskerne, der gjorde noget som helst ulovligt. angribeligt eller forkert i 1992. Det var min salighed ikke på noget tidspunkt Danmark, der skulle hjælpes. Hverken af Tyskland eller noget andet EU-land.

Det var EU, der med Tysklands senere svindel-stemplede konservative kansler Kohl i spidsen, ulovligt brød egne regler og lagde pres på et lille land som Danmark for at gennemtvinge en traktat, som danskerne lovligt og demokratisk havde sagt nej til og dermed skudt ned for hele EUs vedkommende.

Det var Danmark, der hjalp Tyskland og de andre EU-lande - ikke omvendt. Det er utilgivelig historie-forfalskning at gøre Tyskland blot i mindste mål til fødselshjælper for andet end folketings-flertallets forræderi mod det danske folks folkeafstemnings-nej.

© Poul Erik Søe 4. maj 2003

Gengivelse af artikler i enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

*) En kretiner er "et gammelt fransk skældsord, det samme som idiot. Egentlig er en kretiner en, der lider af sygdommen kretinisme, det vil sige en udviklingshæmmet. Sygdommen skyldes en forstyrrelse i skjoldbruskkirtlen. Symptomerne er stærk åndelig svækkelse og svære fysiske ændringer, blandt andet dværgvækst. I dag behandler man sygdommen med hormoner."
I H C Andersens lange eventyr "Isjomfruen" står der blandt andet:
”I farbrors hus, hvorhen Rudy kom, så, Gud ske lov, mennesker ud, som Rudy var vant til at se dem; een eneste cretiner kun var her, en stakkels fjollet knøs, een af disse stakkels skabninger, der i deres fattigdom og forladthed, altid i kanton Wallis, går på omgang i familier og bliver et par måneder i hvert hus, Saperli var just her, da Rudy kom."

 

Enmandsavisens forside